Om mig

Utbildning

Sedan 2008 är jag av Socialstyrelsen legitimerad Psykolog. Under Psykologprogrammets 5 år ingick det en terapeutisk metodik, en Steg 1-utbildning, där jag valde Psykodynamisk terapi (PDT). Efter Psykologprogrammet har jag gått ytterligare en Steg 1-utbildning, i Kognitiv Beteendeterapi (KBT).

Därefter har jag utbildat mig inom Klinisk Hypnos i regi av SFKH (Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos). Det sistnämnda utgör också en del i min pågående Specialistutbildning för Psykologer med inriktning Klinisk psykologi. Jag har gått en tvåårig fördjupning i klinisk hypnos, ett par grundläggande kurser dessförinnan, samt en ettårig utbildning i Ego State-terapi.

Det känns berikande att kunna erbjuda olika metoder för behandling/psykoterapi. En möjlighet att erbjuda det som verkar vara en terapeutisk väg för var och en. Klinisk Hypnos kan kombineras med PDT, KBT och EST och kan då förstärka effekten.

Arbetslivserfarenhet

Efter Psykologprogrammet gjorde jag PTP (Praktisk Tjänstgöring för Psykologer) inom Barn- och Ungdomspsykiatrin under ett år och fick så min legitimation. Arbetade kvar där en tid, men sökte mig sedan till Vuxenpsykiatrisk Öppenvård, där jag arbetade ca fyra år. Därefter arbetade jag på vårdcentral inom Närhälsan i ca tre år.

Inom de psykiatriska verksamheterna arbetade jag med såväl psykoterapi/psykologisk behandling som neuropsykiatriska och personlighetsmässiga utredningar.

Kontakta mig för att få veta mer